Kanaalke 2

Supported by:

 

Het Kanaalke is een domein in Heusden-Zolder (Limburg, BE) met twee verschillende viswaters, Kanaalke 1 en Kanaalke 2.
Kanaalke 2 heeft een beduidend lager bestand in aantallen dan Kanaalke 1, maar quasi alle vissen die hier rondzwemmen zijn 10kg+. Kanaalke 2 heeft 3 stekken voor 2 personen en biedt plaats aan maximum 6 vissers.

Kanaalke 2 is ongeveer 200m lang en 50 à 60m breed, met een diepte van maximum 3 meter.
Aan de ingang van het terrein is een goed ingerichte unit voorzien met douche,
toilet en een kleine keuken met koelkasten en diepvriezer. Deze is voor iedereen beschikbaar.
Op het terrein zijn er fietsen voorzien om je te verplaatsen naar de sanitaire unit.
Op elke stek is er een schepnet, onthaakmat, weegzak en een roeiboot met roeispaan inbegrepen.
Indien gewenst kan er een elektromotor + batterij of voerboot ter plaatse gehuurd worden.
 

" Kanaalke 2 "

De stekken op Kanaalke 2 zijn genummerd stek 5, 6 en 7 omdat ze volgen op de stekken van Kanaalke 1. Stek 5 is als enige met de wagen bereikbaar, stek 6 en 7 zijn respectievelijk 60m en 120m stappen. De stekken zijn allemaal netjes aangelegd en bieden plaats aan meerdere tenten.

Er zwemt een bestand van ongeveer 110 à 130 vissen met een hoog gemiddeld gewicht en meerdere uitschieters tot ver boven 20kg. Kanaalke 2 staat gekend als één van de wateren met de grootste bezetting aan zware karpers in België. Maar dit wil niet zeggen dat het een makkelijk water is, vaak moeten vissers alles uit de kast halen om onze onderwaterbewoners aan de haak te slaan.

" de historiek "

Het Kanaalke kende zijn oorsprong in de tijd van de Limburgse mijnen. Het mijnterrein van Houthalen-Helchteren startte met ontginning in 1927 en Het Kanaalke werd toen uitgegraven door de mijnwerkers. Het Kanaalke voorzag de mijnschachten van koelwater voor de machinerie en de mijnwerkers van douche water. Na de sluiting van de mijn in Houthalen werd het Kanaalke een viswater dat jarenlang werd bevist door de lokale bevolking en verenigingen.

In de loop der jaren raakte het domein helemaal verkommerd en bleven uiteindelijk ook de vissers weg. Het bestand werd weggevist en Het Kanaalke kwam in de vergeethoek terecht, tot spijt van de vele lokale vissers.

Er is door Gills & Scales dan ook enorm hard gewerkt om alles weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, zowel op de oevers als in het water. Omgevallen bomen, obstakels en bergen stort afval werden geruimd, stekken werden opnieuw aangelegd en het bestand werd opnieuw aangevuld met heel wat mooie karpers.

 

Klik hier om het reglement te downloaden

Gills And Scales

Naam: Kanaalke 2
Grootte: 1 ha
Bodem: Harde zone langs de oevers, zware sliblaag in het midden met verschillende hardere zones
Algemeen profiel: Quasi geen obstakels, veel overhangende bomen, rietkragen en in de zomer verschillende lelievelden en waterplanten
Diepte: tot 3m
Moeilijkheid: 7/10
Aantal vissers: maximaal 2 per stek, 6 in totaal
Aantal hengels: 4 per stek
Bereikbaarheid: Stek 5 met de wagen, stek 6 en 7 zijn 60m en 120m vanaf parkeerplaats
Prijs per stek (max 2 vissers): weekend 200€ - midweek 250€ - midweek 48u 125€ - week 400€
Prijs Exclusieve afhuur (max 6 vissers): weekend 575€ - midweek 695€ - midweek 48u 350€ - week 1095€
Aankomst & vertrek: weekend: vrijdag 10u tot zondag 18u; midweek: maandag 10u tot vrijdag 9u30; midweek 48u: maandag 10u tot woensdag 9u30 of woensdag 10u tot vrijdag 9u30; week: maandag 10u tot zondag 18u

Wij verhuren ook materiaal!
Klik hier voor meer info

Reserveer nu!

Nieuwe uitzetting