Forest Valley

Supported by:

 

Forest Valley is een privé domein van ongeveer 3ha dat steeds exclusief wordt verhuurd aan groepen van maximaal 4 vissers. De verschillende baaien samen hebben een wateroppervlakte van bijna 2ha.

Forest Valley is een uniek Nederlands karperwater. Ontstaan door een recente grindafgraving kwam het water in 2005 beschikbaar voor vissers.
Sedertdien kreeg het water een zeer natuurlijke uitstraling en werd het bestand verschillende keren aangevuld met prachtig getekende spiegels en fors gebouwde schubkarpers. Wat dieper gelegen dan alle omliggende percelen is het een ware vallei van rust en een niet te missen kans om een fantastische visvakantie kort bij huis te beleven.
.

Controleer hier de beschikbaarheid en reserveer jou visvakantie!

" Forest Valley "

Forest Valley is een oude grindwinningsput met dieptes tot 5 meter! Verscholen in het bos bij Arcen (Nederlands Limburg, nabij Venlo) ben je helemaal afgesloten van de buitenwereld.
Het water is, afhankelijk van de periode, zeer helder wat de wiergroei natuurlijk bevorderd. De twee zijarmen, die in verbinding staan met het hoofdwater, kunnen ook bevist worden, maar dit vraagt de nodige ervaring in wiervisserij.

Het bestand bestaat uit spiegelkarpers met een prachtige beschubbing en fors gebouwde schubkarpers. Veel vissen zijn inmiddels boven 15kg en er zwemmen ook een handvol 20kg+ vissen. Een grote hoeveelheid jonge vissen zorgt vaak, maar niet altijd, voor de nodige actie.

 

Op het domein is er een sanitaire unit met toilet, douche en een klein keukentje met vriezer en koelkasten voorzien. Let op, er is geen drinkbaar water op Forest Valley, de sanitaire unit is aangesloten op gefilterd vijverwater. Er zijn 3 Raptor rubberboten en onthaakmatten, schepnetten en weighslings van JRC inbegrepen bij je verblijf op Forest Valley.
Elektromotoren en batterijen kunnen ter plaatse gehuurd worden.

Het water wordt steeds in zijn geheel verhuurd aan maximum 4 vissers en eventuele partners en kinderen. In Arcen, op ongeveer 10min rijden, zijn alle nodige winkels terug te vinden.

" De Historiek "

Forest Valley is klein deel van een groot zandwinningsgebied in het mooie Arcen (NL). De ontginning in het gebied loopt stilaan op zijn einde, reeds in 2003 werd dan ook de ontginning op Forest Valley stopgezet. Eind 2005 werd Forest Valley dan ook helemaal heraangelegd in de vorm die het vandaag nog heeft.

 

Tijdens de jaren nadien werd het water enkel gebruikt voor privé doeleinde van de eigenaar. Na verloop van tijd werd het water voor het eerst gepacht door een bedrijf met als doel het water uit te baten als betaalwater. Vanaf dat ogenblik volgden ook de eerste visuitzettingen.

 

Eind 2014 werd het domein verkocht aan Gills & Scales. Het water lag op dat ogenblik vol met wier en het visbestand bleek nog bijlange niet voldoende om er een succesvol betaalwater van te maken. De stekken werden opnieuw aangelegd, het bestand werd verschillende jaren na elkaar aangevuld met nieuwe uitzettingen en er werd een gloednieuwe sanitaire unit geplaatst. Op deze manier werd Forest Valley al snel opnieuw op de kaart gezet als een Nederlands topwater!

Download hier het regelement

Forest Valley

Naam: Forest Valley
Groote: 3ha domein - 1,9ha water
Bodem: overwegend zandbodem met verschillende niveaus
Algemeen profiel: Overhangende bomen, rietkragen en wierbedden.
Diepte: tot 5m
Moeilijkheid: 6/10
Aantal vissers: max 4
Aantal hengels: max 12 in totaal
Bereikbaarheid: Hoofdstek met de wagen bereikbaar
Prijs: week 1095€ (enkel boekingen mogelijk per week vanaf 2024)
Waarborg: 150 € ter plaatse te betalen bij aankomst
Extra: Geen drinkbaar water, Afval dient meegenomen te worden
Aankomst & vertrek: Zaterdag 13u tot zaterdag 10u

Wij verhuren ook materiaal!
Klik hier voor meer info

Reserveer nu!

Nieuwe uitzetting